File de pui cu sos de muștar

de Panacris in Pui, 17 Feb 2013 | 3571 vizualizari

 

Un fel principal aromat, la îndemâna oricui!

 

INGREDIENTE

  • file de pui cca. 600 g,
  • ceapă verde 1 legătură,
  • usturoi 4 căței,
  • roșii cubulețe în sos tomat 2 linguri,
  • muștar iute 2 linguri,
  • ulei de măsline 2 linguri,
  • ulei cu chilli 1 lingură,
  • piper proaspăt măcinat 1 g,
  • pătrunjel verde 4 fire
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA File de pui cu sos de muștar:

Usturoiul se curăță, se mărunțește, se amestecă cu ceapa verde (eu am folosit ceapă din ghiveci!)  tocată mărunt, roșiile, muștarul, uleiul de măsline, uleiul de chilli și piperul, amestecându-se bine până se omogenizează ingredientele.

Carnea se pune într-un vas termorezistent, se unge cu sosul obținut, se pune la gătit în cuptorul preîncins cca. 40 de minute la foc potrivit, neacoperit, întorcându-se de câteva ori și ungându-se din când în când cu marinata. Se servește ca atare sau alături de cartofi copți și salată de sezon.

Poftă bună!

TIPS-URI

1

file-ul de pui se poate înlocui cu pulpă de pui dezosată!

Daca ti-a placut reteta noastra "File de pui cu sos de muștar" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pui umplut cu legume la cuptor